Metode digital Order Kopi di @klinikkopi

Klinik kopi, datang untuk Menawarkan kopi fresh

Metode order kopi akan sangat mudah. Cukup mention ke @klinikkopi menyebutkan jenis kopi apa yg mau di order dan jam berapa anda akan datang. Misal seperti Pak ende ini, : https://twitter.com/dosengila/status/367237558045913089

 Oom pesen Wamena low kafein americano ya … jam 7an dah buka kah?

View original post 49 more words

Appointment of the Chair of Specialty Coffee Association of Papua (Papua Specialty Coffee)

In a current move by the Governor of Papua, Lukas Enembe, a new Chair for Specialty Coffee Association of Papua (SCAP or commonly called Papua Specialty Coffee Association) is appointed by the provincial office. In a recent meeting held in Jayapura, capital of Papua Province, Indonesia, the officials revealed Mr. Selion Karoba’s appointment was issued in 2011, however, one individual officer inside the office of Farm and Fishery had hidden the appointment so far. 

Current governor is implementing special policies to encourage local Papuan entrepreneurs to grow. 

On this occasion, other associations for cocoa, sago, pigs and so on were also announced. Mr. Karoba’s appointment as the Chair of the SCAP should be inaugurated by the Governor in order to avoid such a violation as hiding the governor’s appointment as committed by former officials.

Mr. Karoba says there should be governor’s involvement in the inauguration in order to tell the public knows that he is the chair of Papua Specialty Coffees from now on. He adds, “Now we need to have some sort of competition in Papua for coffee growers and traders to determine the quality of coffee going out to the market from Papua. This is important to guarantee the quality of our product.”

What Grade Coffee Are You Drinking?

Fair Trade World

VIVENTE-COFFEE

Vivente Coffee only serves Grade 1 coffees which is the highest grade on the market and considered a Specialty Coffee.  So how do we ensure the quality that you demand? We work with one of the best in the business, (Bodhi Leaf Coffee Traders) as our importer and they are Certified Q-Graders.  This translates into a person that has been certified in grading green coffee, roast identification, and coffee cupping.  Vivente considers coffee to be an art, that is why we take the proper steps to deliver only the best single source coffees from around the world to our supporters.

Grade 1: Specialty Grade Coffee Beans: no primary defects, 0-3 full defects, sorted with a maximum of 5% above and 5% below specified screen size or range of screen size, and exhibiting a distinct attribute in one or more of the following areas: taste, acidity, body, or aroma. Also must…

View original post 206 more words

Baliem Coffee (Papua Coffee)

New Guinea is the second largest island in the world. The Indonesian half of the island was formerly called “Irian Jaya”. Today, it is known as Papua, and it is divided into two provinces – Papua and Papua Barat. The eastern half of New Guinea is the independent country of Papua New Guinea. 

 

There are two main coffee growing areas in Papua. The first is the Baliem Valley, in the central highlands of the Jayawijaya region, surrounding the town of Wamena.  The second is the Kamu Valley in the Nabire Region, at the eastern edge of the central highlands, surrounding the town of Moanemani. Both areas lie at altitudes between 1,400 and 2000 meters, creating ideal conditions for Arabica production.

 

Together, these areas currently produce about 230 tons of coffee per year. This is set to rise, as new companies are setting up buying and processing perations. These companies are assisting farmers to obtain organic and fair trade certification, which will significantly improve incomes. The area is extremely remote, with most coffee growing areas inaccessible by road and nearly untouched by the modern world.

 

All coffee is shade grown, in a stunning natural environment that is home to the Bird of Paradise and uncounted other species. The main tree species found in coffee production areas are Kaliandara, Erytrhina and Abizia. The tropical forests of Papua are among the most bio-diverse habitats on earth.  

 

Farmer in Papua using a semi washed process. After pulping, the coffee is fermented for 8 to 10 hours. Then the mucilage is washed away and the beans are then dried to 12% moisture or wet hulled and dried as green Bean. Since modern technology slowly emerges, most of this Coffee is processed entirely by hand.

 

Chemical fertilizer pesticide and herbicide are unknown in this origin, which makes this coffee both rare and valuable. 

 

For more information, visit http://en.papuacoffees.com (English) and http://papuacoffees.com (Malay). Our previous website was: www.papuanspecialtycoffees.com

Cak Wang.. Kopi Papua.. | Jember Banget

Cak Wang.. Kopi Papua.. | Jember Banget.

Ngopiiii….!! Hari gini ritual ngopi bukan cuma identik dengan kaum lelaki aja. Banyak juga para pere’ kopi mainded, seperti saya..!! #cieeeeeeee…!!! 🙂 Tapi taukah anda kalau ada warung kopi yang bikin saya penasaran sekali buat datang…?? nggak tau kan..?! agagagag… Tempat yang ada di dalam kamus, pilihan kopi yang beda, dan cara penyajian yang unik adalah alasan saya bagi-bagi cerita disini.

Cak Wang… demikian label warung kopi itu. Tempatnya sederhana saja seperti warung kopi pada umumnya. Ada meja dan kursi panjang, gerobak tempat display jualan, papan sederhana yang dijadikan daftar menu, peralatan sirkus .. eh salah ding kamsudnya alat perang cak wang buat bikin kopi dan mie instan rapi tertata di atas meja. Meski sama tapi rimbunya pohon yang ada disekitar bikin tempat ini adem ayem, belum lagi semilir angin sepoi-sepoi.. bakalan betah berlama-lama deh. Meski ada di dalam komplek kampus Universitas Jember tapi warung kopi Cak Wang rupanya punya banyak pelanggan setia meskio bukan dateng dari kalangan mahasiswa. Anda mungkin…?!

Papua Coffees | Kopi Papua, Arabika Organik

Papua Coffees | Kopi Papua, Arabika Organik.

Dengan ini diberitahukan kepada seluruh penikmat kopi, kafe dan restoran penyaji kopi khususnya di Pulau Jawa bahwa Koperasi Baliem Arabica dengan merek dangan kopinya BBCoffee kini telah memiliki distributor resmi untuk Jawa Tengah dan DI Yogyakarta.

Untuk sekarang Distributor untuk Jawa Tengah dan DI Yogyakarta menyediakan kopi dengan rincian harga sbb.:

Green Bean Kopi Baliem Arabica – 500 gram [Rp.60.000,-]
Green Bean Kopi Baliem Arabica – 1 kg [Rp.100.000,-]
Roasted Bean/ Sangrai Kopi Baliem Arabic 250 gram [Rp. 45.00,-]
Roasted Bean/ Sangrai Kopi Baliem Arabic 500 gram [Rp. 90.00,-]
Kopi Bubuk – 150 gram [Rp. 45.00,-]
Kopi Bubuk – 250 gram [Rp. 50.00,-]

Harga ini khusus untuk DIY sementara untuk di luar DIY akan dikirim lewat JNE, DHL, TIKI atau FeDex dan Ongkos Kirim ditanggung pembeli.

Perlu diketahui bahwa saat ini kami lebih memfokuskan diri kepada penjualan Green Bean untuk cafe dan warung, sementara untuk konsumen individu dan keluarga juga dapat membeli kopi bubuk yang telah kami produksi atau kopi sangrai (gorengan) yang telah kami proses sesuai standar produksi kopi secara internasional dan yang telah diekspor ke pasar internasional sejak tahun 2008.

Untuk informasi lebih lanjut, silahkan hubungi:

Telepon (Telkomsel): 081238301001
Telepon (IM3) : 085769223000
Email: order@papuacoffees.com

Anda juga dipersilahkan menghubungi situs-situs penjualan dan jejaring sosial kami:

http://papuamart.com
http://facebook.com/papuamart
http://twitter.com/papuamart

Terimakasih,

KSU Baliem Arabica
Unit Pemasaran dan Penjualan Global dan Online